Pers

motrin discontinued


800 milligram motrin


motrin is ibuprofen


ibuprofen dosages


motrin tylenol


is ibuprofen advil


600 ibuprofen


how much ibuprofen in advil


dosing for ibuprofen


ibuprofen dosage 400 mg


motrin tablets


take ibuprofen


motrin ad


motrin cost


motrin pm coupon


motrin 1b


ibuprofen dosing


can i take ibuprofen


use of ibuprofen


purchase motrin online


buy ibuprofen


is acetaminophen ibuprofen


motrin or tylenol


motrin 200


take ibuprofen and acetaminophen


800 mg ibuprofen


motrin 800mg


how many ibuprofen can i take


600 mg ibuprofen


motrin vs advil


where can i buy ibuprofen


is acetaminophen in ibuprofen


motrin 200mg


800 mg of ibuprofen


dosage of ibuprofen


motrin b


buy motrin


acetaminophen or ibuprofen


motrin 500 mg


take acetaminophen with ibuprofen


motrin eq


motrin 800 mg


acetaminophen with ibuprofen


online ibuprofen


is motrin aspirin


dose of ibuprofen


motrin advil


advil ibuprofen 200 mg


price of ibuprofen


ibuprofen price


whats in motrin


ibuprofen 600 mg tablet


how much ibuprofen is in advil


motrin 600 mg


motrin baby


motrin coupon


motrin 400 mg


motrin and aspirin


should i take ibuprofen


motrin gel caps


ibuprofen 400 mg


cost of ibuprofen


800 mg ibuprofen high


coupons for motrin


ibuprofen in advil


order ibuprofen


800 ibuprofen


what is ibuprofen 600mg


motrin printable coupon


ibuprofen tablets 200 mg


ibuprofen 800 mg tablets


ibuprofen or advil


ibuprofen dosage


motrin 18


ibuprofen motrin


motrin canada


motrin 600


motrin generic name


motrin otc


ibuprofen 200 mg


how much ibuprofen can i take


motrin or aleve


what is motrin


dose ibuprofen


extra strength motrin


motrin gel


what is the dosage for ibuprofen


generic for motrin


motrin generic


dosage for ibuprofen


buy motrin online


motrin or advil


purchase ibuprofen


purchase motrin


motrin mg


motrin 800


ibuprofen cost


advil ibuprofen 200mg


ibuprofen advil


motrin versus tylenol


ibuprofen and motrin


acetaminophen in ibuprofen


motrin products


cvs motrin


motrin vs tylenol


ib motrin


600 mg of ibuprofen


motrin 200 mg


motrin commercial


where to buy ibuprofen


order motrin


motrin 600mg


motrin infant


discount ibuprofen


ibuprofen 800 mg tablet


ibuprofen use


ibuprofen mg


advil and motrin


adult motrin


is advil an ibuprofen


motrin coupons


tylenol and motrin


motrin 100 mg


cheap ibuprofen


ibuprofen 600 mg high


advil and ibuprofen


600mg ibuprofen


motrin for children


coupon for motrin


ibuprofen 400 mg tablets


advil versus motrin


cheap motrin


ibuprofen acetaminophen


dose for ibuprofen


motrin 500


motrin price


motrin vs ibuprofen


motrin aspirin


ibuprofen and acetaminophen


ibuprofen 400 mg tablet


motrin 3


motrin 1000mg

Contact
Industriepoort is bedoeld voor vertegenwoordigers van industrie, politiek, beleidsmakers en media. Wanneer u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met het secretariaat van Industriepoort, dat is ondergebracht bij de Vereniging FME-CWM, telefoon: (079) 353 13 46, of e-mail: info@industriepoort.nl.

Het Financieele Dagblad (1 december 2010)

‘Innovatie belangrijker dan verlaging belastingen’

Werkgeversorganisatie VNO-NCW is bereid genoegen te nemen met een beperkte verlaging van de vennootschapsbelasting. In ruil daarvoor zou het kabinet-Rutte minder moeten snijden in subsidies voor innovatie.

Dat heeft voorzitter Bernard Wientjes dinsdagavond in Den Haag gezegd op een bijeenkomst in perscentrum Nieuwspoort. ‘Over het iets minder verlagen van de vennootschapsbelasting valt met ons te praten, al worstel ik daar wel mee. Maar de kwestie is geen taboe.’
Het tarief voor de vennootschapsbelasting daalt volgend jaar van 25,5% tot 25,0. Het geld dat het kabinet kan besparen door de vennootschapsbelasting minder sterk te verlagen, moet volgens Wientjes ten goede komen aan innovatie.

Concurrentiepositie staat op het spel

‘Specifiek innovatiebeleid op het terrein van top- of sleutelgebieden is zo essentieel voor de toekomst van Nederland, dat we bereid zijn met het kabinet te praten over de vennootschapsbelasting’, aldus de voorzitter van de werkgeversvereniging. Wientjes opperde ook de mogelijkheid om de WBSO-regeling, de fiscale prikkel voor onderzoekswerk, minder te verruimen.

Het kabinet-Rutte wil juist flink snoeien in de specifieke subsidies voor innovatie, maar Wientjes vraagt zich af of het daarmee niet te ver gaat. Het kabinet wil bedrijvigheid en innovatie stimuleren door de vennootschapsbelasting te verlagen en de WBSO te verruimen.
Innovatieve topinstituten hebben alarm geslagen over de kabinetsplannen. Zij betogen dat de internationale concurrentiepositie van Nederland op het spel staat. Het kabinet wil jaarlijks euro 300 mln bezuinigen op themagerichte innovatiesubsidies.

Waken voor ´hakken om het hakken´
Wientjes wilde desgevraagd niet zeggen hoe ver hij wil gaan met de minder sterke verlaging van het tarief van de vennootschapsbelasting. Wientjes maakt zijn opmerkingen tijdens Industriepoort, een bijeenkomst van ambtenaren, ondernemers en politici die enkele keren per jaar in Nieuwspoort bij elkaar komen.

De uitspraken van Wientjes zijn opmerkelijk omdat veel bedrijven een forse verlaging van de vennootschapsbelasting met blijdschap omarmen. Volgens de voorman van de werkgevers kan er ook best worden bezuinigd op innovatiesubsidies, maar moet het kabinet waken voor ‘hakken om het hakken’. ‘Overheidsgeld voor technologische topinstituten, gefinancierd door bedrijfsleven en het Rijk, is een goede investering in de toekomstige kracht van onze economie.’

De Telegraaf (1 december 2010)

‘Bezuiniging op innovatie leidt tot kaalslag’
DEN HAAG (AFN) –  De beoogde bezuinigingen op subsidies voor innovatie dreigen funest uit te pakken voor de economische topgebieden van het bedrijfsleven in ons land. Dit zei voorzitter Bernard Wientjes van ondernemersorganisatie VNO-NCW dinsdag tijdens een bijeenkomst over modern industriebeleid in Den Haag.

De hoge bezuinigingen die de overheid op innovatie wil doorvoeren, leiden onherroepelijk tot een kaalslag, vreest de werkgeversvoorman. Hij brak een lans voor een nieuw industriebeleid voor de sectoren waar Nederland sterk en toonaangevend is. Zo’n beleid ontbreekt momenteel volgens hem, maar is nodig om in de toekomst niet achterop te raken.

Een nieuw industriebeleid vraagt volgens de ondernemersorganisatie wel voldoende overheidsgeld voor innovatieprogramma’s. ,,Daarover maak ik me zorgen”, aldus Wientjes, die sprak van een ,,onbegrijpelijk hoge taakstelling”. Wientjes ontkende niet dat er wel wat te stroomlijnen valt in het subsidiebouwwerk, maar ,,je moet niet het kind met het badwater weggooien”.

Hefboom
In sectoren waar Nederland wereldmarktleider is, zoals in de maakindustrie, de chemie, de logistiek en de land- en tuinbouw, gaat het steeds meer over hightech. Wientjes: ,,Bij al die topgebieden hoort innovatie.” Bedrijven, overheid en kennisinstituten moeten de handen ineen slaan om in de toekomst die positie niet te verliezen. Overheidsgeld voor gezamenlijke onderzoeksprogramma’s blijven daarom van groot belang als investering in de toekomstige sterkte van onze economie.

Hoogleraar industriële ontwikkeling en innovatiebeleid Dany Jacobs onderschreef op de bijeenkomst van Industriepoort, een discussieplatform voor de industrie, het pleidooi van de werkgeversvoorman. ,,Op termijn is die innovatie hard nodig als hefboom.” Als die programma’s stilvallen, is dat een verkeerd signaal, aldus Jacobs.

Wientjes voegde nog toe dat extra aandacht voor de topgebieden het generieke industriebeleid onverlet laat. Zaken als een goede arbeidsmarkt, infrastructuur, het afschaffen van regels en een gunstig vestigingsklimaat blijven nodig om Nederland als logistieke draaischijf te behouden. Maar in de toekomst gaat het er vooral om hoe we die positie behouden, aldus Wientjes.